Meteen naar de inhoud

Grateful Children Daycare

Een veilige en kleurrijke omgeving voor kleinschalige dagopvang van kinderen van 0 – 4 jaar uit Tilburg en omgeving

Tatiana

Ik ben Tatiana Martina, 41 jaar en moeder van vier kinderen. Kleinschalig ondernemer worden, zelfstandig in mijn inkomsten kunnen voorzien en tegelijk iets te kunnen betekenen voor anderen is al heel mijn leven een droom.  Als gastouder vang ik nu kinderen op van 0 tot 4 jaar. Kinderen waarvan de ouders overdag werken. 

Ik heb ruime ervaring in kinderopvang en in  voor- en naschoolse opvang in kinderdagverblijven op Curaçao. Jaren lang heb ik in loondienst gewerkt. Na deze lange en rijke scholing, werd het tijd zelfstandig aan de slag te gaan. Medio 2021 opende ik de deuren van “Grateful Children Daycare”.

Anderen omschrijven mij als een warm mens, gedreven moeder, levend vanuit een missie en met een groot hart voor mensen. In het bijzonder voor moeders die er qua opvoeding alleen voor staan.

Dat is wat anderen zeggen. Vrijblijvend persoonlijk kennismaken is zo geregeld. Zoekt u goede dagopvang voor uw kind in de leeftijd tot 4 jaar? Bel of mail dan voor het maken van een afspraak.  

Goed om te weten!

Tatiana heeft een jarenlange en brede ervaring in educatieve dagbesteding. “Grateful Children Daycare” is gevestigd op een goed bereikbare locatie met gratis parkeergelegenheid in een kleinschalige woonwijk tussen Ringbaan Noord en West (ter hoogte van de Rooi Pannen). Er is vijf dagen per week ruimte voor circa 8 kinderen. Tatiana is zelfstandig, maar ook aangesloten bij gastouderorganisatie ViaViela. Deze organisatie verifieert en bewaakt de kwaliteit van aangesloten gastouders op onder meer: Landelijke registratie (LRK) Veilige en rookvrije opvanglocatie Kinder EHBO Diploma’s en ervaring Verklaring omtrent het Gedrag. “Grateful Children Daycare” voldoet aan al deze voorwaarden. Goed om te weten! Als ouder van kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar bent u van harte welkom. “Grateful Children Daycare” werkt met maandschema’s. En informeert de ouder(s) dagelijks via aantekeningen en observaties in een ‘overdracht schrift’.

Arrangementen & tarieven

Bij “Grateful Children Daycare” zijn kinderen welkom in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. 

Vijf dagen per week. Van 07.30 uur tot 17.30 uur. Maatwerkafspraken zijn mogelijk.

De opvang werkt met arrangementen per maand. Het basistarief voor 2022 is € 6,15 per uur. Er wordt per opvang-dag een half uurtje extra gerekend (€ 3,08) als tegemoetkoming in de kosten voor eten en drinken.

Omdat “Grateful Children Daycare” voldoet aan de landelijke voorwaarden van formele kinderopvang, kunnen ouders in de meeste gevallen gebruik maken van kinderopvangtoeslag.

In de praktijk betekent dit dat je iedere maand een bedrag aan toeslag ontvangt vanuit Belastingdienst Toeslagen. De hoogte is afhankelijk van de hoogte van het inkomen van de ouder(s).

Informatie daarover is te vinden bij de Belastingdienst.

“Ik vind het fijn om opvang te bieden aan kinderen waarvan hun ouders moeten werken, zodat de ouders hun verplichtingen kunnen nakomen met een gerust hart en ik de zorg kan bieden die de kinderen nodig hebben.”

Tatiana

Referenties

Lees hier ervaringen van ouders over de kinderopvang bij Tatiana Martina van “Grateful Children Daycare”

Tatiana is een fantastische gastouder. We waren super blij met haar. Ze gaf veel liefde en aandacht aan onze meisjes en ze hadden een geweldige tijd met haar. Ze is professioneel en super beschikbaar. Onze kinderen hebben erg genoten van het spelen met andere kinderen en Tatiana. Ze hebben liedjes en veel woorden in het Nederlands geleerd.

We hadden geen communicatieproblemen met haar. Ze was erg begripvol en behulpzaam wanneer dat nodig was buiten de geboekte uren of wanneer er een noodgeval was.

Ook al gaan de meisjes er niet meer heen, we zouden haar toch bellen om op meisjes te passen als dat nodig is. Onze hele familie is erg blij met haar vriendelijkheid en liefde bij het zorgen voor de kinderen. Je zie de liefde die ze aan de kinderen geeft en de geweldige relatie die ze met elk kind en elke ouder weet op te bouwen. Geweldige service en geweldig persoon.

Heb je het gevoel dat je kindje graag bij je gastouder is en dat je kindje zich daar prettig en veilig voelt? Waaraan merk je dat?

Nayeli:
Ik merk dat Nayeli graag bij Tatiana is omdat ze soms ook in het weekend aangeeft dat ze bij Tatiana wilt spelen. Ze geeft ook aan dat ze Tatiana heel erg lief vindt. Nayeli wilt altijd voordat ze naar huis gaat nog even knuffelen met Tatiana.
Al het bovenstaande geeft voor mij het gevoel dat ze zich prettig voelt en dat het bij Tatiana ook voor haar een tweede thuis is.

Tyren:
Tyren is natuurlijk nog heel erg klein, maar ook bij hem merk ik dat hij graag bij Tatiana is. Wanneer Tyren Tatiana in de ochtend ziet krijgt hij altijd meteen een glimlach op zijn gezicht. Dit is voor mij een teken dat Tyren Tatiana ook graag ziet.

Hoe verloopt het afscheid nemen bij de gastouder? Ben je daar tevreden over of zie je het liever anders?

Nayeli:
Het afscheid nemen loopt voor mij prima. Nayeli krijgt de ruimte om bij de voordeur te zwaaien als zehier behoefte aan heeft. Het ene moment zegt ze mij in de huiskamer al gedag en het andere moment wilt ze graag nog even een knuffel geven bij de voordeur voordat ik wegga. Tatiana gaat hier prima mee om.

Tyren:
Tatiana neemt Tyren altijd over of haalt hem soms uit zijn autostoel. Dit verloopt eigenlijk helemaal prima.

Bij de gastouder zijn vaak ook andere kinderen. Hoe reageert jouw kindje daar op?

Nayeli:
Nayeli reageert heel goed op de andere kinderen. Ze vindt het soms moeilijk als de andere kinderen ook even bij haar broertje willen kijken. Op dat moment maakt ze vaak duidelijk dat Tyren ‘haar broertje’ is. Maar verder speelt ze hartstikke goed met de andere kinderen. Ook Tati’s eigen kinderen vind ze heel erg leuk.

Tyren:
Tyren reageert vooral door veel te lachen naar de andere kinderen.

Hoe is het contact met de gastouder als het gaat om afspraken, veranderingen of bijvoorbeeld de overdracht?

Het contact met Tati vind ik heel erg fijn. Voor Tyren maken we gebruik van een schriftje en daarnaast ook nog een korte mondelinge overdracht.

Tati gaat goed om met de gemaakte afspraken, ook omtrent de eetschema’s van Tyren en Nayeli. Tati onthoudt wat de kinderen wel of niet mogen eten en geeft hier verder haar eigen draai aan wat ik heel erg prettig vind.

Al bij al is Tatiana een hele fijne gastouder met voor mij haar hart op de juiste plek!

In de periode dat Tatiana bezig was haar kinderopvang voor te bereiden, heb ik haar leren kennen als een kleurrijke, oprechte, verstandige, rechtvaardige en warme persoonlijkheid.

Met een ruim hart voor de medemens, een passie voor het opvoeden van kinderen. En het geloof dat zorg en aandacht voor kinderen hen als betere mensen doet opgroeien.

Contact

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen, een SMS of WhatsApp sturen of een mail sturen.

U kunt ons ook bereiken via Facebook of Instagram. Of natuurlijk het contactformulier hieronder invullen. Er wordt dan zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Contactgegevens

info@gratefulchildren.nl
T: 06 21295383

Gastouderbureau

Tatiana Martina is een onafhankelijk en zelfstandig gastouder. Maar wel aangesloten bij de landelijk werkende gastouderorganisatie ViaViela. Deze organisatie verifieert en bewaakt de kwaliteit van aangesloten gastouders op onder meer: Landelijke registratie (LRK) Veilige en rookvrije opvanglocatie Kinder EHBO Diploma’s en ervaring Verklaring omtrent het Gedrag. “Grateful Children Daycare” voldoet aan al deze voorwaarden. Kiest u voor kinderopvang bij “Grateful Children Daycare”, dan dient u hiervoor gebruikmaken van genoemd gastouderbureau. Als ouder(s) heeft u  dus met twee partijen te maken: “Grateful Children Daycare” en VieViela.

Uurtarief gastouder
Een gastouder die opvang biedt op een eigen opvanglocatie werkt volgens een uurtarief. Hiervoor gelden geen vaste tarieven. U en de gastouder spreken samen een vergoeding per kind per uur af.

Dit kan ook een vast bedrag per uur zijn. 

Netto opvangkosten lager!
De maandelijkse opvangkosten zijn opgebouwd uit een bedrag dat u aan de gastouder betaalt en een bedrag dat u aan het gastouderbureau ViaViela betaalt. Voor bemiddeling en begeleiding van de gastouderopvang. Dit zijn de bruto opvangkosten. Vervolgens kunt u over deze kosten een bedrag vergoed krijgen. Hoe? Met behulp van kinderopvangtoeslag!

Kinderopvangtoeslag
Gastouderopvang is formele opvang. Dat houdt in dat,  als de opvang aan de voorwaarden voldoet, u aanspraak kunt maken op kinderopvangtoeslag, een tegemoetkoming vanuit de overheid in de kosten voor de kinderopvang. In de praktijk betekent dit dat u maandelijks een bedrag aan toeslag ontvangt vanuit Belastingdienst Toeslagen. Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen, was dat in 2021 een maximum uurtarief van € 6,49 per kind per uur kinderopvangtoeslag.  “Grateful Children Daycare” rekent per uur in 2022 een bedrag van € 6,15.

Netto kosten = ouderbijdrage
Op basis van uw aanspraak kinderopvangtoeslag ontvangt u maandelijks een toeslag over uw opvangkosten. Wat overblijft is het bedrag dat gastouderopvang u zelf ‘netto’ kost. Dat is het bedrag dat u zelf echt iedere maand betaalt voor uw kinderopvang. Dit bedrag heet ‘de ouderbijdrage’.

Voorwaarden

“Grateful Children Daycare” levert diensten conform de voorwaarden voor gastouderopvang, te vinden op de site van ViaViela. Met het gebruikmaken van de diensten van onze kinderopvang en educatieve dagbesteding, gaat u als ouder akkoord gaat met deze voorwaarden. Het prettige is dat u als ouder niet alleen kunt rekenen op professionele en toegewijde zorg voor uw kind, maar ook op professionele ondersteuning van de gastouderorganisatie. Optimale zekerheid en veiligheid!