Game, set and mind

een unieke combinatie van yoga- en tennislessen

Wat doen we?

Game, set and mind is een organisatie die unieke tennis- en yogareizen verzorgd. Op verschillende prachtige, zonovergoten locaties in europa  verzorgen wij uw onvergetelijke tennis en yogaweek.

Er zijn veel aanbieders van tennisreizen. Maar de combinatie van tennis en yoga is uniek. Wij geloven in deze formule. Het bewust worden van je lichaam tijdens de yogalessen en meditaties heeft een goede uitwerking op de tennisbaan. Je lijf is beter in staat om informatie op te nemen, te verwerken en is in staat van paraatheid. Tijdens de tennislessen wordt er aandacht besteed aan de technische, tactische, conditionele en zeker ook de mentale aspecten van tennis. Kortom een complete reis waar zelfontwikkeling, plezier en gezelligheid voor op staan!

Hoe ziet de tennis- en yogaweek er uit?

We verblijven in Hotel Playa Golf Mallorca. Een geweldig 4 sterrenhotel op 10 minuten rijden van de hoofdplaats Palma. Het hotel heeft een buitenbad, een spa, een fitnesscentrum, kamers met airconditioning en privébalkon. De kamers zijn eenvoudig maar comfortabel ingericht. Alle kamers hebben een satelliet -tv, eigen badkamer en haardroger. Het hotel heeft een buffetrestaurant en 2 bar-restaurants. Verder heeft het 3 bars met een terras waarvan 1 met een Balinees thema. Tevens heeft het hotel de beschikking over 3 tennisbanen aan de overkant van de weg waar wij dan ook heerlijk  kunnen trainen.

Wie zijn wij?

Wij zijn Pien en Brechtje. Allebei helemaal gek van alles wat met sporten en mindset te maken heeft. 

Pien

Ik ben Pien, de yogi van ons twee.  Toen ik 9 jaar geleden op vakantie was in Thailand maakte ik voor het eerst kennis met yoga. Ik was direct verkocht. Waar yoga voor sommigen nog een ietwat stoffig imago heeft is dat voor mij wel anders. Eenmaal terug in Nederland ben ik yogalessen gaan volgen en het is echt een verrijking geweest.  Ik weet als geen ander wat yoga voor zowel je lichaam als je geest kan doen. Het werkt stressverlagend, concentratieverhogend en alle spieren worden gebruikt. Je voelt je na een yogales als nieuw. Helemaal fris en ontspannen. Als ik yogales geef let ik erg op de correcte houdingen . Een goede houding is zeer belangrijk om het volledige effect van de verschillende poses  te verkrijgen. Een verkeerde houding kan zelfs schadelijk zijn dus ik ga ervoor zorgen dat je het optimale effect uit je houdingen haalt. Mijn lessen zijn down to earth, intensief en vol enthousiasme, net zoals ik zelf ben! Ik neem jullie dan ook graag mee in de wereld van yoga en meditatie.  Sta ervoor open en laat je verrassen door de resultaten die we in 5 dagen kunnen behalen!

Brechtje

Ik, Brechtje ben de tennisgek. Toen ik op mijn 8e voor het eerst kennis maakte met tennis was ik niet meer van de baan af te slaan. Ik bleek aanleg te hebben. Bij de jeugd heb ik in de top van Nederland gespeeld en na het behalen van mijn  middelbare school diploma ben ik professioneel gaan tennissen. Ik heb de wereld rondgereisd om toernooien te spelen. Dit resulteerde in een 200e plek op de wereldranglijst. Tijdens de trainingen en wedstrijden werd er in mijn tijd weinig aandacht besteed aan het mentale gedeelte. Op dat niveau kan iedereen tennissen maar het verschil wordt vaak gemaakt op het mentale vlak. Hoe presteer je onder druk? Hoe ga je om met wedstrijdspanning? Heb je de tools om te weten waar je aandacht moet liggen? Deze dingen zijn wat mij betreft onderbelicht maar oh zo belangrijk. Ik help je dan ook graag met het bewust worden van allerlei symptomen die er met je lichaam en brein gebeuren tijdens het spelen van een wedstrijd en geef je handvatten om hier goed mee om te kunnen gaan. Na mijn tenniscarrière heb ik mijn KNLTB trainerslicentie A en B behaald en ben gaan doen wat ik het liefste deed. Mijn kennis en passie over tennis overbrengen op anderen. Ik geef nu al meer dan 20 jaar full time tennisles aan jong en oud, recreatieve en wedstrijdspelers en doe dat nog  iedere dag met heel erg veel plezier! 

Schedule

Het hotel is ca. 15 min rijden vanaf het vliegveld.

Je vliegt op zondag 25 September met Transavia van Eindhoven naar Palma de Mallorca. Aangekomen in Palma, wacht daar de transfer naar het hotel. Na inchecken in het hotel zullen we kennis maken met de gehele groep en gaan we jou uitgebreid vertellen wat we gaan doen die week. We sluiten de avond af met een diner en een gezellige borrel. 

Transavia vluchten:

25 september : Eindhoven – Palma de Mallorca  12:45-15:00 uur

1 oktober : Palma de Mallorca – Eindhoven  14:40-17:05 of 16:30-18:55 uur

Dag 1: Maandag 26 September  

8 uur ontbijt.  9 uur: Groep 1 yoga, groep 2 tennis. 10.30 uur: groep 1 tennis, groep 2 yoga. De tennislessen duren tot `12 uur. De middag en avond kan je naar eigen wens invullen.

Dag 2: Dinsdag 27 September

 8 uur ontbijt. 9 uur: Groep 1 tennis, groep 2 yoga. 10.30 uur groep 1 yoga, groep 2 tennis. Vanaf 12 uur dag weer vrij in te vullen.

Dag 3: Woensdag 28 September

 8 uur ontbijt. 9 uur: Groep 1 yoga, groep 2 tennis. 10.30 : Groep 1 tennis, groep 2 yoga. 21.00 uur een meditatie en visualisatie.

Dag 4: Donderdag 29 September

8 uur ontbijt. 9 uur: groep 1 tennis, groep 2 yoga. 10.30 uur: Groep 1 yoga, groep 2 tennis. Vanaf 12 uur weer een vrije dag.

Dag 5: Vrijdag 30 September

 8 uur ontbijt. 9 uur: beide groepen yoga. 10.00 uur – 12.00 uur toernooi voor alle deelnemers.  12.15 uur: prijsuitreiking, lunch, borrel en gezellig napraten.

Dag 6: Zaterdag 1 Oktober

Uitchecken en terugvlucht met Transavia van Palma de Mallorca naar Eindhoven Airport